Producernieuws Interview met DJ/Producer/Rapper MP

geachte lezers en followers,

Ik heb het al een paar keer aangekondigd en eindelijk is het dan zover, m’n eerste interview met een collega producer uit de scene. De interviews bestaan uit 10 simpele maar voor iedereen wel interessante vragen en antwoorden. Op deze manier kom JIJ erachter waar je favoriete producers mee werken, welke producties hun tof vinden, en nog veel meer.

De aftrap van een serie producer interviews is met niemand minder dan de veelzijdige creatieve duizendpoot MP (aka DJMP). Die afkorting staat voor Michiel Paerel. Michiel is voornamelijk bekend geworden als DJ van VSOP, door zijn producties in het begin van Hef z’n rap carriere, “Luie mannen”, “Praat money met me” en was verantwoordelijk voor de classic street banger “Op een missie” waarop Hef, Bad Boy Taya en Feis te horen zijn. Daarnaast is Michiel sinds 1,5 jaar (mede) eigenaar van het Rotterdamse rap label ROTTZ. Mocht je deze producer nog niet kennen (wat me erg stug lijkt), bij deze.

Ik ken deze heer persoonlijk een jaartje of 1,5 en ik moet bekennen dat we in sommige opzichten best wel overeenkomsten hebben, haha! daarnaast is het een baas op de beats en producties. Ik stel voor om maar te beginnen met het interview, lees hieronder wat MP te antwoorden had op de producernieuws vragen:

Wie of wat heeft jou geinspireerd om te gaan produceren?

Mijn jeugdvriend Remco Schouten voormalige producer van VSOP toen bekend als R-Waves. Maar zelf heb ik altijd muziek gemaakt van jongs af aan. Ik heb trompet en mondharmonica gespeeld en zong altijd met mijn moeder mee in de auto. (Geen auto radio).

Later deed ik 2e zang in een Funkband en deed ik veel DJ werk voor VSOP en pas in 2005 ben ik gaan produceren. Daarvoor hielp ik dus meer mee met arrangeren voor VSOP, ik had destijds namelijk weinig verstand van computers.

-Wat is jouw favoriete aspect van produceren?

Het creeeren van een song die jarenlang gedraaid kan worden zonder vervelend te worden. Tijdloos dus!

-Voor wie of wat heb je in jouw carriere allemaal geproduceerd?

Te veel om op te noemen, check m’n youtube pagina djmpvsop voor een kleine greep uit mijn Discografie:                                                  http://www.youtube.com/user/djmpvsop?ob=0&feature=results_main

-Beschrijf je studio set up;

MR 816 csx Steinberg geluidskaart, Dynaudio studio monitors, Focuswrite voicemaster pro Platinum mic voorversterker, AKG c 214 Mic, MPC 1000, Maschine, Korg Triton, Roland Juno 106, duizenden euro’s aan Vinyl (Sample Materiaal), en heel veel drums.

-Welke plugins gebruik jij het meest?

Ik gebruik de standaard Cubase 6 Plugins (Origineel)

-Wat was je laatste studio aankoop?

SE Mic kap (Voor Akoestiek)

-Wat zijn volgens jou do’s en dont’s mbt. het produceren?

Ieder heeft zijn manier, er zijn geen regels voor goeie muziek, maar klakkeloos kopieren kan echt niet, geldt voor alles trouwens… Do you.

-Wat is volgens jou de perfecte productie, kun je een voorbeeld geven (track)?

Labrinth – Earthquake

Cyndi Lauper – True Colors

Red Hot Cilli Peppers – Under the bridge

-Voor wie zou je ooit eens iets willen produceren?

Prodigy, Gunplay, Booba (FR), Azad (DE).

-Heb je nog een leuke anekdote, gezegde of tips die je wilt delen met de lezers?

“Vroeger dacht ik altijd dat ik nooit in staat zou zijn om een beat te maken of om te produceren of te rappen, grappig he?”

“Wees altijd humble wanneer je met muzikanten werkt, je deelt een passie, dus hou je oren open en sta open voor input”.

“Ik heb zelf nooit beats weggeven aan rappers en altijd de regie in eigen handen gehouden, dat leverde mij projecten op”.

“Zorg altijd dat je je credits krijgt”.

Aldus Michiel aka MP.

Onlangs dropte Michiel nog een EP samen met Scruffnuck Dust, MP x Scruffnuck Dust “Stoffige EP”, deze zou ik zeker ff checken en downloaden via: www.rottz.com of volg Michiel op twitter: @DJMP_CBSS

Mocht je nog meer willen weten van Michiel of heb je zelf nog een vraag die je wilt stellen mail dan naar: producernieuws@mail.com

bedankt voor het lezen en tot de volgende…

Nikola.

Advertentie

2 gedachtes over “Producernieuws Interview met DJ/Producer/Rapper MP

  1. Leuk interview! Hoop heel veel verschillende bekende en onbekende producers aan het woord te zien. Succes!

  2. netjes netjes volg dit blog elke week 🙂 handig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s